Leta 2022 in 2024 svetovni univerzitetni prvenstvi v Sloveniji

Leta 2022 in 2024 svetovni univerzitetni prvenstvi v Sloveniji

Izvršni komite Mednarodne univerzitetne športne zveze (FISU) je potrdil, da bo Slovenija v prihodnjih letih gostila kar dve svetovni univerzitetni prvenstvi (SUP). Prvo bo v svetovno univerzitetno prvenstvo v jadranju, ki bo leta 2022 v Portorožu, drugo pa bo v Kopru leta 2024, ko se bodo na slovenski obali na SUP zbrali najboljši športni plezalci.

Organizacijo obeh svetovnih univerzitetnih prvenstev bo prevzela članica SUSA Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP), ki že ima izkušnje z organizacijo večjih mednarodnih univerzitetnih tekmovanj. Letos so organizirali dve evropski univerzitetni prvenstvi, prihodnje leto pa jih čaka organizacija SUP v floorballu.

''Veseli me, da smo bili uspešni s kandidaturama za svetovni univerzitetni prvenstvi v športnem plezanju (Koper 2024) in jadranju (Portorož 2022). UŠZP bo nemudoma pristopil k seznanitvi partnerjev, ki so podali podporo in izrazili predhodno pripravljenost sodelovanja pri izvedbi projekta. Prav tako želimo čim prej sestaviti organizacijski odbor, ki bo pripravil obe tekmovanji,'' je po potrditvi FISU dejal generalni sekretar UŠZP Patrik Peroša.

Facebook Twitter Google+ Pinterest